Jolanda en René vertrekken naar Oeganda

Slide 1

René en Jolanda NieuwenkampWij zijn René en Jolanda Nieuwenkamp

Geboren in 1964 en in 1968, getrouwd in 1988 en gelukkige en trotse ouders van 3 zelfstandige jongens die hun eigen plekje in de wereld aan het voorbereiden zijn.

René

Ik ben opgegroeid in een gelovig gezin met vader, moeder en een broer. Ons gezin was liefdevol en beschermend. Het geloof, via de hervormde kerk in Pernis, speelde een prominente rol in het leven van mijn ouders. Zelf haakte ik na de catechesatie studies af, totdat ik in 2009, in Hellevoetsluis, bij Jong en Vrij terecht kwam. Daar sprak God tot mijn hart en mijn emoties. In 2011 ben ik in Israël, in de Jordaan gedoopt. Sinds die tijd is de Heer mijn grootste vriend. Vanuit Hem hebben we de liefde in ons gezin en onze vrienden en kennissenkring mogen ervaren. Dit is ook de basis om met Hem verder te leven.

Jolanda

Ook ik ben opgegroeid in een gelovig gezin, waarin altijd een uitdaging lag om grenzen te verleggen en meer te doen dan voor mogelijk gehouden werd. Deze uitdagingen hebben voor een groot deel mijn jeugd bepaald. Na jaren in de baptisten gemeente in Pernis, waar ik ook gedoopt ben, blijkt dat de hoge verwachtingen uit mijn jeugd mijn wilskracht heeft gevormd. Wilskracht om uit te stappen. Wilskracht om ervoor te gaan. It's time for Africa.

Onze visie en missie

In ons leven staat Jezus centraal. Hij vult ons leven en ons hart, waardoor wij de liefde voor anderen hebben leren kennen en daarmee de rest van ons leven willen vullen.

In 2009 kreeg Jolanda de kans om voor de eerste keer naar Oeganda te gaan. De eerste reis buiten de grenzen van Europa. 2009 is ook het jaar waarin we het genade evangelie leerden kennen. Ons geloof, los van religie, heeft ertoe bijgedraagd dat we stappen durven nemen, dat we onze zekerheden los kunnen laten en dat we in geloof ons hart gaan volgen. Een hart dat overstroomt van het helpen van anderen. In ons geval voelen wij dat we dat in Afrika willen doen.

De basis van ons geloof ligt in Markus 16: 15 En hij zei tegen hen: ‘Trek heel de wereld rond en maak aan ieder schepsel het goede nieuws bekend.. ze zullen spreken in onbekende talen..en ze zullen zieken weer gezond maken door hun de handen op te leggen.’

We geloven dat we dan als echtpaar, samen met onze broeder en vriend Pastor Moses Mugalasi, een steun kunnen zijn voor kinderen die een veel mindere start hebben gemaakt dan wij. Dat wij hen kunnen helpen in samenzijn en samen genieten van het leven. Het leven waarvoor het is bedoeld.

We wensen iedereen Gods Leven en Liefde toe,, René en Jolanda.


Game Accessoire Shop Stichting Bulamu GSM Accessoire Shop Gopherit _ Gopherit Ebay FB Bulamu Afrika Zending Across Outreach