Jolanda en René vertrekken naar Oeganda

Slide 1

25 Juni 2011

    • Blog van de 5e reis van Jolanda en de 3e reis van René naar de "parel van Afrika"

26 Juni 2011

Jolanda is gisteren naar Oeganda vertrokken. Om haar verhalen aan onze vrienden door te geven is een blog gestart op facebook.

  Zaterdag middag, na enige tranen van blijdschap en genade verlaat Jolanda Nederland met 60 kilo bagage. Op weg naar Entebbe en voor de allereerste keer helemaal in haar eentje. Op weg naar ons tweede thuis.

  Zondag ochtend. In de stilte van de nacht klinken de zoetgevooisde klanken van een verre telefoon. Oeganda. Eén uur tijd maakt een verschil tussen waken en dromen. Het klinkt als een droom die uitkomt. Veilig geland. Na een warm welkom heeft Jolanda 2 uur geslapen, waarna de gesprekken konden beginnen met onze vrienden, Jamiru, Godfrey en Moses. Shamimu is nog een beetje verlegen met alle aandacht maar dat verandert nog wel. 's Avonds de dienst in Bulamu Children's Village, waar de kinderen een speciale "hug" voor haar hebben voorbereid.

26 Juni Honden blaffen naar de maan...

De eerste nacht in Kampala onder het geblaf van vele honden. Het was een lange nacht. Alleen, op een luchtbed, omringd door een mist van met oplosmiddelen gevulde lucht van de nog natte muren van ons nieuwe onderkomen. Het is heel wat om je eigen huisje te betreden dus genade over de slaapkamer. Shamimu was blij verrast met de koffers, waaruit kleding bleef komen. Deels voor Bulamu en deels voor haar, dank zei de sponsors uit Nederland, leek het een ware sinterklaaspartij. Na het uitzoeken van haar kleding verviel ze bijna weer in haar oude rol, boos dat ze niet alles mocht hebben, alle enthousiaste kleurtjes die naar haar lonkten. Verfrist gedoucht, rillend van het ijskoude water, begon ze haar eigen modeshow als een trots model op haar eigen catwalk.


Game Accessoire Shop Stichting Bulamu GSM Accessoire Shop Gopherit _ Gopherit Ebay FB Bulamu Afrika Zending Across Outreach