Jolanda en René vertrekken naar Oeganda

Slide 1

Gezegend Kerstfeest

Nog een paar dagen en dan vliegen we uit. De dagen gaan snel en we kijken er naar uit. Er is veel gebeurd in de afgelopen maanden. "Tijdelijk" afscheid van collega's, quality time met de familie en ons gezin, goede en fijne momenten met vrienden en veel werk waarvan we niet wisten dat dat ons allemaal te wachten stond.

We hebben alles in de flow laten gaan, niet vooruit gekeken en iedere dag opgepakt wat er door die dag bepaald werd. Een verhuizing voor 7 maanden betekent niet alleen een koffer pakken, wat overigens nog gedaan moet worden, maar ook een huis leeghalen en te huur aanbieden, Baijo, onze hond inenten, een nieuw paspoort, adreswijzigingen, gesprekken met de mensen die achterblijven en ons steunen terwijl wij 6000 kilometer verderop zitten, de huisraad verdelen, verzekeringen regelen en hard werken.

Het is allemaal voorspoedig gegaan. Gods zegen is alom voelbaar en merkbaar. Broers en zussen uit de gemeente die onze huisraad en de auto voor ons op internet verkopen, tickets voor gunstige prijzen, veel liefde van de mensen om ons heen en nu, nog 5 dagen. We zijn er klaar voor.

De vragen van de mensen om ons heen zijn veranderd. In de eerste maanden kregen we met name de vraag "Hoe gaan jullie dat doen?" en nu wordt met name de vraag gesteld "wat gaan jullie doen en wat doe je over 7 maanden". Het antwoord is simpel, niemand weet wat er over 7 maanden gebeur, dus wij ook niet. We hebben wel richting voor de eerste maanden.

Op oudjaarsdag komen we aan in Entebbe en zullen we verblijven in een guesthouse waar we onze vrienden de volgende dag zullen verwelkomen. De eerste week zal gebruikt worden om de projecten van Stichting Bulamu te bezoeken, de werkvergunning te regelen, Baijo in te schrijven en de warmte van Oeganda te omarmen. Dan gaan we er even tussenuit. In de afgelopen jaren hebben we veel van Kampala gezien met een enkel uitstapje naar Jinja, maar Oeganda is groot en daar willen we nu iets meer van zien. In Januari zullen we dan ook verhalen over het westen van Oeganda; Masaka, Fort Portal en Hoima. Als we terugkomen ontmoeten we enkele sponsors en bereiden we ons voor op een conferentie met een team onder leiding van onze vriend, op uitnodiging in Kenia, Tanzania, Malawi en Botswana en daarna....wordt het tijd om een huisje te gaan huren en in te richten en zullen we zien wat er verder op ons pad komt.

God is goed en dat hebben we zeker de laatste maanden mogen ervaren, door er voor open te staan. We hebben onze toekomst in Zijn hand gelegd. Pure vrijheid. Amen!

 

 


Game Accessoire Shop Stichting Bulamu GSM Accessoire Shop Gopherit _ Gopherit Ebay FB Bulamu Afrika Zending Across Outreach